kutsu kuuntelemaan lähiruokatietoiskuja 11.2.
Tervetuloa kuuntelemaan lähiruokatietoiskuja markkinoinnista ja sopimuksista!
Aika: ke 11.2.2015 klo 12-16
Paikka: Pieni auditorio (3. krs), Hämeen ammattikorkeakoulu, Wahreninkatu 11, 30100 Forssa
Ohjelma:
Markkinointi, Teemu Korpi, markkinointikoordinaattori
- miten tuoda esiin omaa osaamista ja tuotteita
- Facebookin hyödyntäminen markkinoinnissa
- markkinoinnin perusasiat
Kahvitus
Sopimukset, Monna Alatalo, lehtori
- yleistä sopimuksista ja ennakoivasta sopimisesta
- pakottava ja sovellettava lainsäädäntö
- esimerkkejä
- ongelmatilanteet
Tilaisuuden päätössanat, RUOKIS - Lähiruokaa Forssan seudulta, projektipäällikkö Laura Vainio.
Ilmoittautumiset viimeistään 9.2. Laura Vainio, 050 574 4555, laura.vainio@hamk.fi.
Tilaisuus on tarkoitettu lähiruoasta kiinnostuneille henkilöille, yrityksille, matkailu- ja ravitsemusalan toimijoille, julkisille organisaatioille ja muille lähiruoasta kehittämistahoille. Tilaisuus on maksuton.
www.hamk.fi/ruokis
www.facebook.com/hamkruokis
KUTSU hankintaTIETOISKUUN 17.12.
MAHDOLLISUUKSIA LÄHIRUUAN KÄYTÖN LISÄÄMISEEN
Tervetuloa! Tietoiskun tavoitteena on lisätä tietoa keinoista, joilla voidaan lisätä lähiruuan käyttöä julkisyhteisöjen ruokapalveluissa. Vaikuttamismahdollisuudet vaihtelevat kuntastrategioista konkreettisiin ruokahankintoihin ja hankinnan kohteen määrittämiseen. Tilaisuudessa käydään läpi myös julkista hankintaprosessia ja kerrotaan
hankintalakiin tulevista muutoksista, joilla voidaan helpottaa PK-yritysten kuten lähiruokayrittäjien mahdollisuuksia tarjota tuotteita julkisissa hankinnoissa.
Aika: 17.12.2014 klo 12.30-15.30
Paikka: Pieni auditorio (3. kerros), Hämeen ammattikorkeakoulu, Wahreninkatu 11, 30100 Forssa
Asiantuntija: varatuomari Tarja Krakau
Ohjelma:
Hankintastrategiat ja hankintojen johtaminen välineenä lähiruuan käytön lisäämiseen.
- hankintayhteistyö ja hankintarenkaat
- lähiruokakokeilut
Miten hankintalakiuudistuksessa helpotetaan lähiruokayrittäjien hankintamarkkinoille pääsyä?
- osahankinnat
- tarjoajien soveltuvuus ja soveltuvuuden tarkastaminen
Miten hankintaprosessin eri vaiheissa voidaan huomioida lähiruoka?
- julkinen hankintaprosessi pähkinänkuoressa
- hankinnan suunnittelu ja markkinakartoitukset
- tarjoajien soveltuvuusehtojen asettaminen ja soveltuvuuden tarkastaminen
- hankinnan kohteen kuvaaminen ei-syrjivästi
- tarjouksen valintaperusteet
Kahvitarjoilu työskentelyn lomassa. Tilaisuus on maksuton ja tarkoitettu kaikille lähiruuasta kiinnostuneille.
Ilmoittautuminen 17.12. mennessä: projektipäällikkö Laura Vainio, puh. + 358 3 646 2668 tai laura.vainio@hamk.fi
www.hamk.fi/ruokis
www.facebook.com/hamkruokis
Katso kutsu
Hankintastrategiat_kutsu2014.pdf
Lähiruoan käytön lisääminen uusilla tuotteilla
Lähiruuan käyttö lisääntyy kehittämällä uusia tuotteita, liiketoimintamuotoja ja jakelukanavia. Tule mukaan kehittämään uutta. Tilaisuuden vetää kehittäjä Kippola Hämeen ammattikorkeakoulusta.
Aika: keskiviikko 3.12.2014 kello 12.00-16.30
Paikka: Huttula, Hämeen ammattikorkeakoulu, Mustialantie 105, 31310 Mustiala
Ohjelma:
12.00-12.15 Tervetuliaissanat, kehittäjä Kippola, Hämeen ammattikorkeakoulu
12.15-12.30 Käytännön case, Kimmo Remes, Lähipuoti Remes Oy
12.30-12.45 Luovan työskentelyn periaatteet ja ohjeistus työskentelyyn
Uusien tuotteiden ja palveluiden ideointia kehittäjä Kippola, Hämeen ammattikorkeakoulu
14.00 Kahvia työskentelyn lomassa
15.30-16.30 Ideoiden käsittelyä, jatkotoimet ja tilaisuuden päätös
TERVETULOA!
Ilmoittautuminen 1.12. mennessä kahvitarjoilun järjestämistä varten: Sami Kivistö,
050 5959323, sami.kivisto@agropit.com
lähiruokapäivä mustialassa 25.11. klo 8.45-13.00
TERVETULOA lähiruokapäivään. Päivän ohjelmassa on ajankohtaisia puheenvuoroja lähiruosta sekä sen tuottamisesta. Tilaisuus on maksuton.
Paikka: Vanha opisto, Juhlasali
Hämeen ammattikorkeakoulu, Mustialantie 105, 31310 Mustiala
Ohjelma:
8.45 Lähiruokamaistiaisia standeilta
9.00 Tilaisuuden avaus
9.10 Toimitus- ja tuotantoketjut, Paijan tilateurastamo Juha Paija, Urjala
9.40 Kesäpossut ja munataksi - mitä asiakkaat haluvat? Mikko Välttilä, Somero
10.10 Lähiruokayrittäjien vuoropuhelu, Ravintola Köökki Krista Mänttäri ja Orastava Aurinko Irmeli Vinnikainen, Forssa
10.40 Lähirehut ja maidon jatkojalostus, Jaakko Suominen, Turku
11.10 Järkivihreä opetus- ja tutkimusmaatila, HAMK Mustiala Katariina Manni
11.40 Tuotteistaminen, Kolatun Juustola Janne Tolvi, Somero
12.00 Päätöskeskustelu, standeihin tutustuminen
12.15 Mahdollisuus lähiruokalounaaseen Huttulassa (omakustanteinen)
Lounaan jälkeen mahdollisuus tutustuminen ja ostoksiin Makuja Mustialasta -tilapuodissa sekä maidonmyyntiä Mustialan navetalla.
Tilaisuus on tarkoitettu kaikille lähiruoasta kiinnostuneille. Ilmoittautuminen 21.11.2014 mennessä menna.rantala@hamk.fi tai 040 352 9913.
Katso ohjelma
Lähiruokapäivä_25.11.2014.pdf.
LÄHIRUOKATREFFIT 24.9. klo 15.30-17.30
TERVETULOA viettämään maittavan mukavaa iltapäivää lähiruokatoimijoiden kesken!
Paikka: Maisemasali (3krs.)
Hämeen ammattikorkeakoulu, Wahreninkatu 11, 30100 Forssa
Ohjelma:
15.30 Innostava lähiruoka, EkoCentria, hankepäällikkö Sari Väänänen
16.15 Monipuoliset villiyrit maistiaisineen, Vihreät Tassut, Tarja Jaakkola
16.45 Verkostoitumista ja pientä purtavaa
17.20 Tilaisuuden päätös, RUOKIS-Lähiruokaa Forssan seudulla, projektipäällikkö Laura Vainio
Tilaisuus on tarkoitettu lähiruoasta kiinnostuneille henkilöille, yrityksille, matkailu– ja ravitsemusalan toimijoille, julkisille organisaatioille ja muille lähiruoan kehittämistahoille. Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautuminen 19.9.2014 mennessä:
https://www.webropolsurveys.com/S/E9D579CD945DBE7C.par tai
HAMK, projektityöntekijä Kaisa Sorola 050-448 3479 ja kaisa.sorola@hamk.fi.
KEHRÄÄMÖN EHTOOTORI 26.6. klo 17-20
Teemana luomu- ja lähiruoka
www.hamk.fi/ruokis
www.facebook.com/hamkruokis
Wahreninkatu 11, Forssa.
HAMK RUOKIS - Lähiruokaa Forssan seudulla –hanke järjestää yhdessä Kehräämön toimijoiden kanssa Luomu– ja lähiruoka teemalla toritapahtuman 26.6.2014 klo 17-20. Kehräämön Ehtootori on avoin kaikille myyjille ja ostajille.
Mukana:
lähiruokatuottajia,
Ruokis-hanke kyselee kuluttajilta lähiruokaan liittyviä asioita ja arpoo vastanneiden kesken HAMK-tuotepalkintoja,
Team Kestävä kertoo lähi– ja luomuruosta sekä ajankohtaisista villivihanneksista maistiaisten ja reseptien kera,
Forssan kirjastossa on esillä pula-ajan keittokirjoja ja
Forssan Museo kertoo miten pettuleipää tehdään.
Musiikista vastaavat Marko Simi ja Kasper Mäkelä klo 18 alkaen.
Torilla on myös kirpputori- ja käsityömyyjiä.
Kirppispaikat: jako alk. klo 15 kehraamoforssa@gmail.com tai Sigrid puh: 050-408 7412.
Forssan, Tammelan, Ypäjän, Humppilan ja Jokioisten luomu- ja lähiruokatuottajat voivat kysyä toripaikkaa 050-448 3479, Kaisa Sorola, HAMK, kaisa.sorola@hamk.fi.
Tervetuloa!
Lähiruokatori 13.-14.6. K-Supermarketilla
Tervetuloa tutustumaan lähialueen tuotteisiin ja tekemään maukkaita ostoksia. Tarjolla on reilusta leivästä terveelliseen tyrniin.
Lähiruoka on turvallista, laadukasta ja tuoretta. Lisäksi lähiruoan tuottaminen ja käyttäminen ovat kestävän kehityksen periaatteiden mukaista toimintaa. Lähellä tuotettu ruoka ei vaadi pitkiä kuljetusketjuja, mikä säästää polttoainetta ja pakkausmateriaaleja.
Lähiruokatorin ajat:
Perjantaina 13.6. klo 11-18.
Lauantaina 14.6. klo 9-13.
Paikkana K-Supermarket, Kartanonkatu 11.
Kauppias tarjoaa kakkukahvit klo 11-17.
Järjestäjänä
HAMK Ruokis-hanke
www.hamk.fi/ruokis ja löydät meidät myös Facebookista.
Kaisa Sorola
projektityöntekijä
050 448 3479
Perinnemakkaraseminaari 14.5.2014 klo 12-15, Mustiala, Tammela
Olet lämpimästi tervetullut kuulemaan tuhtia tietoa pylsystä, syltystä ja aladobista sekä maistelemaan perinneherkkuja! Lounais-Häme on vuosisatojen ajan ollut maankuulu ruokaperinnöstään. Viime vuonna toteutettu Perinnemakkaraseminaari saa jatkoa: 14.5. kokoonnumme uuden teeman äärelle Tammelan Mustialaan.
Tilaisuus on maksuton.
Ilmoittautumiset 13.5. mennessä osoitteeseen https://www.webropolsurveys.com/S/E99877801110B58B.par
tai Satu Suorannalle osoitteeseen satu.suoranta@hamk.fi Puh. 050 574 5236
Katso ohjelma tästä
VUODEN LÄHIRUOKATEKO 2014 -palkinto Lähipuoti Remes Oy:n yrittäjälle Kimmo Remekselle
Perjantaina 11.4. avautuneilla Lähiruoka & luomu -messuilla palkittiin vuoden lähiruokateko.
RUOKIS-hanke oli mukana ehdottamassa Lähipuoti Remes Oy:n yrittäjää Kimmo Remestä palkinnon saajaksi.
Kimmo Remes oli palkinnosta iloinen ja halusi kiittää kaikkia seudun lähiruokatoimijoita hyvästä yhteistyöstä.
ONNEA KIMMOLLE!
Vuoden lähiruokateko 2014 -palkinto
Palkinnolla halutaan nostaa esiin hyviä esimerkkejä lähiruoan käytöstä ja käytön edistämisestä. Palkinnon saajaksi voi ilmoittautua itse tai ilmoittaa raadille sopivimmaksi katsomansa ehdokkaan. 2000 euron arvoisen palkinnon lahjoittaa Suomen Messusäätiö.
LÄHIRUOKATORI
Tule tutustumaan paikallisiin tuotteisiin Lähiruokatorille K-Supermarketin käytävätiloihin 7.-8.3. Tori on auki perjantaina kello 12-18 ja lauantaina kello 10-14.
TERVETULOA!
LÄHIRUOKATREFFIT
Ensimmäiset lähiruokatreffit järjestetään 4.3.2014 kello 12.00-15.00.
Luvassa ajankohtaisia puheenvuoroja sekä ideointityöpaja.
Ilmoittaudun mukaan!
Projektipäällikkö Laura Vainio 03-646 2668
Tutustu Lähiruokaoppaaseen!
Opas on toteutettu osana Lähiruokaa ammattikeittiöihin (Lähis) -hanketta, jota rahoittaa maa- ja metsätalousministeriön Lähiruokaohjelma.
Tule tutustumaan lähiruokatoimijoihin Salaman joulumarkkinoiden lähiruokatorille 14.-15.12.2013