Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle –tapahtuma järjestetään edistämään kotimaisten valkuaiskasvien käyttöä kotikeittiöissä ja innoittamaan jopa uusien liikeideoiden syntyä. Tapahtuman tavoitteena on lisätä tietoutta kotimaisista valkuaiskasvivaihtoehdoista ja miten monipuolisesti niitä voidaan hyödyntää ruuanlaitossa. Kotimaiset valkuaiskasvit halutaan nostaa esiin myös yrittäjyysnäkökulmasta ja herätellä ideoita miten niistä voisi saada uusia liiketoimintamahdollisuuksia.
Ohjelma:
Klo 15.00 Tapahtuma alkaa:
- Maalaistori
- Papumuhennoksen maistiaiset alkavat ja jatkuvat niin kauan kuin muhennosta riittää
- Valkuaiskasvien havaintoruudut ja opastus
- Valkuaisosaamiskeskuksesta ratkaisuja Hämeen valkuaisomavaraisuuteen -hankkeen vetäjät paikalla
- Jaossa olevan kartan avulla omatoiminen tutustumismahdollisuus Mustialan viljelyksiin ja uuteen navettaan
- Farmi-kotieläinpiha auki, lisätietoja www.farmilla.fi
- Oluttupa Iso Piippu auki, lisätietoja www.mustialanmatkailu.fi/iso-piippu
Klo 15.30 ja 17.00 Tietoiskuja kotimaisten valkuaiskasvien käytöstä
- Professori Raija Tahvonen, Luonnonvarakeskus:
Kotimaiset pavut tuontisoijan tilalle - Keittiömestari Jaakko Nuutila, Luonnonvarakeskus:
Kokkaa herkkuja kotimaisista valkuaiskasveista - Toimitusjohtaja Tarja Ollila, Verso Food:
Kotimaisten valkuaiskasvien monet ulottuvuudet; yrittäjyydestä syömisen nautintoon
Ohesmateriaalia:
papuresepti_netti.jpg
Peltokierroskartta_mla_kohteet.pdf
Klo 18.00 Tapahtuma päättyy
Tervetuloa Kotimaisia valkuaiskasveja lautaselle –tapahtumaan!